1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

BANJA ILIDŽA 5

Banja Ilidza 4

 

Banja Ilidza 3

Banja Ilidza 02

BAZENI

VANJSKI POLUOLIMPIJSKI BAZEN

Trenutno banjsko-rekreativni centar "Sanska Ilidža" raspolaže sa velikim vanjskim bazenom, dimenzija 24x12,5 m punjen termomineralnom vodom sa stalnim protokom vode od 30l/s, i stalnom temperaturom vode od 30 C.

Bazen je pogodan za sport i rekreaciju, naročito za plivanje, te u kombinaciji sa ljekovitom vodom koja obiluje izuzetnim ljekovitim svojstvima, a koja zasigurno ostavljaju pozitivno dejstvo na svakog čovjeka.

Nalazi se u prelijepom prirodnom ambijentu, i izuzetno je pogodan i za noćno kupanje s obzirom na konstantnu temperaturu vode, opremljen je adekvatnim tuševima i modernim sanitarijama, jer nam je čistoća na prvom mjestu.

 

Bitno za pomenuti jeste i činjenica da se bazen, u vrijeme ljetnog korištenja, prazni u potpunosti radi detaljnog čišćenja kompletne površine, te se puni do jutarnjih sati kada je opet spreman za korištenje, da bi na taj način za sve naše korisnike bila zadovoljena jedan od najbitnijih uslova a to je - higijena na nivou bez upotrebe hemikalija.

Sve gore navedeno moguće je upravo zbog velikog protoka samih izvorišta, te ponovnog punjenja bazena tokom noći, što je danas velika rijetkost.

Cijena dnevnog korištenja vanjskog bazena je 6,00 KM, za djecu do 14 godina 3,00 KM, a ukoliko se dolazi organizovano preko agencije cijena se umanjuje za 10%.

 

UNUTRAŠNJI BAZENI

Također, banja je opremljena sa dva unutrašnja bazena, svaki od njih je po 25 m2.

Jedan bazen je za muškarce, a drugi za žene.

Oba bazena su sa stalnim protokom termomineralne vode, koja je poznata po svojim ljekovitim svojstvima, a s obzirom da su bazeni zatvoreni veća je i koncentracija sumpora (osjeti se neobičan miris pri ulasku, kao i boja u vodi),  te su sa ljekarskog stanovišta preporučena 2 do 3 banjanja po 30 minuta u toku jednoga dana.

Pomenuti terapijski tretman, po preporukama liječnika, trebao bi trajati  14 dana, a ukoliko se tretman i nastavi duže koristiti efekti mogu biti samo pozitivniji.

Ukoliko ranije niste bili posjetioci banje obavezno pročitajte ljekovita svojstva termomineralne vode, te se prije dolaska posavjetujte sa svojim liječnikom.

Cijena unutrašnjih bazena je 3,00 KM/ 30 min, postoji mogućnost od 10% popusta ukoliko se dolazi organizirano uz prethodnu najavu.

 

LJEKOVITO BLATO

Tokom dugog niza godina tradicionalno se koristi blato za liječenje raznih reumatskih oboljenja, u vidu mazanja istog na bolno mjesto odnosno po cijelom tijelu zbog same kože, a njegovim sušenjem na suncu dolazi do grijanja određenog dijela tijela, te u kombinaciji sa termomineralnom vodom koja je u konstantnom protoku, i koja sa svim svojim mineralima djeluje stimulirajuće, te na taj način znatno ublažava bolove i poboljšava cirkulaciju.

Cijena korištenja ljekovitog blata iznosi 3,00 KM/30 min., bez mogućnosti dodatnog popusta zbog vrijednosti istog i masovnog korištenja, osim za goste hotela za koje je uključeno u cijenu smještaja.

Preporučena dnevna doza je 1x dnevno.

Početna